default_mobilelogo

Za nedjelju 12. travanja 2015. organizira se izlet u Brodmoravički kraj; Okrugljak (886 m) i Špićasti vrh (702 m)

Po bogatstvu prirodnih ljepota i neiscrpnim planinarskim mogućnostima, jedno je od najatraktivnijih kontinetalnih područja Europe. Tu se još uvijek može vidjeti vuka, divlju svinju i jelena u njihovom prirodnom staništu, kao i medvjeda, divokozu i risa.
Stoljetne zimzelene i bjelogorične šume su pogodno stanište mnogobrojne flore i faune, a mir i tišinu narušava samo lijepi pjev brojnih ptičjih vrsta.
Špićasti vrh, 702m (HPO), je glavica s neobično lijepim vidicima na dolinu Kupe uz koju je niz naselja od kojih su neka na našoj, a neka na slovenskoj strani. Na kraju se doline uzdiže kameni dio Drgomlja u čijim je stijenama Hajdova hiža, najveća pećina Gorskog Kotara.
Iznad Drgomlja proviruje kamena gromada Risnjaka, a desno od njega su Snježnik, Guslica i Jelenc. Pogled posebno privlači slovenski Snežnik i Skradski vrh.
Okrugljak, 886m (HPO), je brdo u Brodmoravičkom kraju. Vrh mu je šumovit i bez vidika. Najzanimljiviji je njegov stožasti oblik koji ga čini prepoznatljivim izdaleka.
Vidikovac "Orlove stijene" (586m). S vidikovca se pruža jedan od najljepših pogleda na rijeku Kupu te sela susjedne Slovenije. Planinari mogu u svoje bilješke utisnuti i žig ovog vidikovca.

Plan i program puta:
U 07:00 sati polazak iz Čakovca (parkiralište kod hotela "Park" Čakovec). Vožnja autoputom prema Moravičkim Selima uz jednu pauzu za kavu. Dolazak u Moravička Sela do 10:00 sati.
Laganom šetnjicom putem se penjemo na Špićasti vrh (HPO) – 1 sat hoda.
Nakon uživancije u pogledima s vrha vraćamo se do Moravičkih Sela odlazimo (prijevozom) u selo Male Drage i oko 13:00 polazimo na stazu Male Drage – Okrugljak – Orlove stijene – Male Drage (ukupno oko 4:00 sati hoda po kružnoj stazi).
Povratak do vozila oko 17:00 i polazak za Čakovec, kamo nakon usputne kave dolazimo između 20:00 i 20:30 sati.

Cijena izleta: od 140,00 – 160,00 kn, ovisno o popunjenosti vozila (auto-kombi).

Hrana i piće iz ruksaka, od opreme potrebna je osnovna planinarska oprema.
Svaki sudionik izleta mora imati planinarsku iskaznicu sa markicom za 2015. godinu.

Vodič: Željko Poljak

Prijave zaključno sa 08. travnjom 2015. kod Željka Poljaka na mob.: 091/150-47-81 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Vidimo se !!!