default_mobilelogo

Za nedjelju, 13. srpnja 2014 organizira se planinarenje strogim rezervatom prirode "Samarske i Bijele stjene" - središnji dio Velike Kapele.

 

Stazu započinjemo u Mlečikovu lugu i idemo na vrh Samarskih stijena (1302 mnv), zatim se spuštamo kroz zapadnu skupinu stijena prema Ratkovu skloništu (preko stepenice, piramide i velikog kanjona), te kružno nastavljamo prema Mlečikovu lugu do kombi vozila.

Kombi vozilima odlazimo na šumsko okretište iznad Begove staze, gdje ih ostavljamo i idemo do pl. kuće Dragutin Hirc na Bijelim stijenama (tu je predviđena veća stanka za odmor i okrjepu), od kuće idemo na vrh Bijelih stijena (1335 mnv).

Istim putem vraćamo se do kombi vozila i preko Jasenka i Ogulina vraćamo se u Čakovec.

 

Okvirni dinamički plan pohoda:

U 04:00 sati polazak iz Čakovca (parking Macanov dom)

U 07:30 start iz Mlečikovog luga (13. km Begove staze)

Oko 13:00 povratak do kombija i odlazak prema Bijelim stijenama

Od 14:00 – 18:00 uspon na vrh Bijelih stijena

Predviđeni povratak u Čakovec oko 21:00

 

Prijevoz putničkim kombi vozilom cca 170,00 kn (ovisno o popunjenosti).

Zbog prijevoza i zahtjevnosti staze, broj sudionika ograničen na 2 kombi vozila (18 osoba).

 

Staza pohoda tehnički je zahtjevna (5/5), osigurana gdje je to potrebno i podrazumijeva se upotreba ruku na nekim detaljima (naravno, potrebna je i kondicijska spremnost). Ukupno 6 – 7 sati planinarenja.

 

Od opreme su potrebne gojzerice, rukavice za one nježnije kože, (štapovi za hodanje –prema osobnim afinitetima), obavezno ponijeti svoju hranu i piće (dovoljno tekućine za cjelodnevno planinarenje). Odjeća primjerena vremenskim uvjetima.

 

Sudjelovanje na izletu je na vlastitu odgovornost.

 

Prijave do popune zaključno sa 04. srpnjom 2014. kod tajnice društva ili kod Željka Poljaka na:

mob.: 091/150-47-81, e-mail: žOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.