default_mobilelogo

Polazak na izlet je autobusom, u nedjelju, 8. ožujka, 2015. godine u 04:30 sati s parkirališta iza "Macanovog doma" u Čakovcu.
Putovanje preko Trnovca, Ptuja, Brnika do donje stanice gondolske žičare za Vogel. Skijaši nastavljaju žičarom do hotela na Voglu, a autobus s planinarima i rekreativcima nastavlja do planinarskog doma kod izvora Savice.
Od parkirališta kod izvora Savice se planinari koji se odluče za uspon na Komnu penju lijevo od slapa označenim pl. putem prema domu na Komni (1520 m n. m. – 3,5 sata uspona), a ostali nastavljaju prema slapu Savica i poslije se vraćaju do planinarskog doma.
Iza doma vodi turistička staza prema hotelu Zlatorog i tu sjevernom obalom Bohinjskog jezera do Stare Fužine gdje kod mosta u blizini crkve sv. Janeza završava (ukupno 3 sata laganog hoda bez stajanja).
Autobus kreće u 16:30 sati s parkirališta kod slapa Savice, pokuplja skijaše kod donje stanice žičare na Vogel i u 17:30 kreće s parkirališta ispred "INFO" – Centra kod Bohinjskog jezera za Čakovec.


Cijena autobusnog prijevoza je 130 kn.
Cijena cijelodnevne skijaške karte (uključivo sa gondolskom žičarom) je 27€ - plaća se individualno po želji (najskuplja opcija).


Za planinare i šetače obavezna zimska planinarska oprema: preporučaju se dereze (žabice), obavezna planinarska obuća, topla slojevita odjeća.
Planinarski dom na Komni je otvoren i opskrbljivan.


Prijave najkasnije do 04. ožujka 2015. kod Bogomira Trabea na mob.: 091/151-6562, Magdalene Bistrović na tel.: 040/310-955 ili na sastanku društva.

Sve informacije o izletu moguće i  na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.