default_mobilelogo

Za vikend 09. i 10. kolovoza 2014 organizira se planinarski pohod na Stol i Vrtaču (Slovenija, Karavanke)


Subota, 09. 08.:
Polazak na pohod je u subotu, 09. kolovoza u 05:00 sati s parkirališta kod hotela "Park" u Čakovcu (prijevoz će se organizirati dogovorno, s osobnim automobilima ili s kombijem, zavisi od broja prijavljenih. Prema vrsti prijevoza odrediti će se putni troškovi.)

Putovat ćemo preko graničnog prijelaza Trnovec, Ptuja, Brnika u smjeru Jesenic do izlaza s autoceste za Žirovnicu i Moste, preko doline Završnice do parkirališta u blizini Tinčkove koče – 1070m n. m. Slijedi uspon na Stol po nemarkiranom putu preko Zagona do "Prešernove koče" – 2174m n. m. (4,5 – 5 sati tehnički nezahtjevnog uspona). Odmor u domu i uspon na najviši vrh Karavanki – Stol, 2236m n. m. na granici između Slovenije i Austrije. Noćenje u "Prešernovom domu". Od doma i vrha Stola se prostiru predivni vidici na sve strane; na Julijske Alpe s Savskom dolinom u Sloveniji..., na Dravsku dolinu u Austriji...

Nedjelja, 10. 08:
Poslije ranog doručka polazak preko Vateljce prema Vrtači - 2181m n. m. prekrasnom vrhu na granici Slovenije i Austrije, također u masivu Karavanki – 4 do 4,5 sata djelomičnog tehnički zahtjevnog prelaska sipara i travnatih padina. Radi opasnosti padajućeg kamenja preporuča se zaštitna kaciga. Odmor i razgledavanje na vrhu Vrtače i spust do doma kod izvora Završnice (do 3 sata mjestimično zahtjevnog spusta). Kraći odmor u planinarskom domu i spust do Tinčkove koče. Povratak za Čakovec u kasnijim popodnevnim satima.


Oprema: za visokogorsko planinarenje, preporuča se zaštitna kaciga...


Troškovi prijevoza će biti poznati nakon odabranoga prijevoza, troškovi noćenja (oko 12 €) plaćaju se individualno.


Prijave najkasnije do četvrtka, 07. kolovoza 2014. kod voditelja izleta:
Bogomira Trabea na mobitel: 091/151-6562